Ergobaby babydraagzak Original Natural Linen

Deze draagzak is comfortabeler dan ooit. De gewatteerde schouderriemen en heupriem verdelen het gewicht over beide schouders en heupen van de drager.
Artikelnummer:
2.17-OOG-EBBCALNNAT
Levertijd:
Voor 16u besteld, morgen in huis!
€129,90
Incl. btw

De Ergobaby Babydraagzak Original Natural Linen is comfortabeler dan ooit. De gewatteerde schouderriemen en heupriem verdelen het gewicht van de baby over beide schouders en heupen van de drager. De riemen zijn verstelbaar. De Babydraagzak Original bestaat voor 100% uit katoen.

Waarom een Ergobaby Babydraagzak Original Natural Linen?

 1. Comfortabele draaghouding
  Dankzij de brede heupriem gevuld met EVA-schuim (Ethyleen Vinyl Acetaat) wordt het gewicht van het kind evenwichtig verdeeld over de twee schouders en de heupen van de drager, wat rugpijn tijdens het dragen tegengaat. Bovendien bevatten de schouderriemen twee centimeter schuim met een hoge dichtheid, wat pijn aan de schouders of de nek van de drager tegengaat. Daarnaast voelen de Babydraagzakken Ergobaby, met hun gewicht van 550 tot 690 gram, afhankelijk van het model, vederlicht aan.

 2. Multifunctioneel ontwerp
  Elke Babydraagzak Ergobaby laat toe het kind op drie verschillende manieren te dragen: op de buik, de heup of de rug. Pasgeboren baby’s (ongeveer 3 kg) worden op de buik gedragen. Let wel op: tot op het moment dat ze hun hoofdje zelfstandig rechtop kunnen houden, maak je het best gebruik van een Baby Verkleinkussen Ergobaby. Vanaf het moment dat het kind zelfstandig rechtop kan zitten, kan je ervoor kiezen om het op de rug of de heup te dragen, afhankelijk van wat op dat moment het prettigst of het makkelijkst voelt voor het kind en de drager.  3. Langdurige draagmethode
  Wanneer je gebruikmaakt van een Baby Verkleinkussen Ergobaby kan de baby vanaf de geboorte (3 kg) in de draagzak. Na zo’n drie tot vier maanden, of wanneer het kind 6 kg weegt, kan het zonder het Verkleinkussen. De baby heeft dan immers geen extra steun meer nodig om zijn hoofd rechtop te houden. Je kan er dan wel nog voor kiezen om het uitneembare kussentje in je draagzak te leggen, op die manier komt je baby iets hoger te zitten.
 4. Ergonomische draagpositie
  Elke Babydraagzak Ergobaby bevat een kapje dat de rug en de nek van de baby ondersteunt wanneer hij slaapt en zijn hoofd beschermt tegen wind, lichte regen of zon. Daarnaast laat het zitvlak van de draagzak, al dan niet in combinatie met het Baby Verkleinkussen, de baby toe denatuurlijke en ergonomische kikkerhouding aan te nemen, zodat de heupen zich gedurende het eerste halfjaar optimaal kunnen ontwikkelen.  Een derde belangrijk aspect, naast het kapje en het zitvlak, is het feit dat de baby steeds met zijn hoofdje naar binnen gericht zit, in de kikkerhouding dus. Of je hem nu draagt op je buik, je heup of je rug. Dat is niet zo bij andere babydraagzakken. De Duitse dr. Evelin Kirkilionis, onderzoekster en schrijfster van het boek A Baby Wants to be Carried, is duidelijk: een baby moet steeds gedragen worden met zijn hoofd naar binnen gericht. Een studie van ontwikkelingspsychologe dr. Suzanne Zeedyk bevestigt haar standpunt.

  Naast het fysieke argument dat de kikkerhouding de beste houding is voor de ontwikkeling van de ruggengraat en heupen van de baby, is er ook nog een emotioneel argument. Als de baby met zijn hoofd naar binnen gericht zit, kan hij zich wenden tot de drager – meestal één van de ouders – als de stimuli uit de omgeving te overweldigend worden. De baby kan oogcontact maken met papa of mama, zijn of haar gezichtsuitdrukking evalueren en de situatie beter inschatten. Bovendien kunnen baby’s die omgekeerd worden gedragen, met het hoofd naar buiten gericht, veel moeilijk in een gezonde en rustige slaap terechtkomen.

 5. Gebruiksvriendelijk design
  De Babydraagzakken Ergobaby zijn op die manier ontworpen dat ze makkelijk zijn om aan te doen zonder de hulp van een tweede persoon, zowel op de buik, op de heup als op de rug. Met slechts drie keer klikken zit de babydraagzak op zijn plaats. Wel wordt aangeraden om eerst een paar keer te oefenen, zodat je volledig vertrouwd kan raken met de methode. Bovendien zijn alle riemen en sluitingen verstelbaar, zodat je de babydraagzak volledig aan jouw wensen en noden kan aanpassen.

 6. Veilig draagsysteem
  Veiligheid is voor Ergobaby een prioriteit. Zo is elke gespsluiting van elke Babydraagzak Ergobaby uitgerust met een extra beveiliging, zodat de babydraagzak steeds veilig vast blijft zitten. Je kan de schouderriemen ook kruisen op de rug, voor een nog groter gevoel van veiligheid.

 7. Betrouwbare materialen
  Alle Babydraagzakken Ergobaby voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidscriteria. De Babydraagzakken Ergobaby Original, Organic en Performance werden door TÜV Süd gecertificeerd voor veiligheid (GS). De biologische stoffen van de Babydraagzakken Ergobaby Organic en de exclusieve Designer-collectie werden gecontroleerd door Control Union en beantwoorden aan de vereisten van de SGS en Intertek en aan de standaarden van de norm Oeko-Tex 100.

Kenmerken van alle Babydraagzakken van Ergobaby:

 • Brede heupriem en gewatteerde schouderriemen verdelen baby's gewicht
 • 3 draagposities: buik, heup en rug
 • Met Baby Verkleinkussen: van 3,2 tot 5,5 kg
 • Zonder Baby Verkleinkussen: van 5,5 tot 20 kg
 • Baby zit in ergonomische kikkerhouding: hoofd naar binnen gericht, beentjes gespreid en opgetrokken, en billetjes ondersteund
 • Makkelijk aan te doen: 3 keer klikken en klaar
 • Veilig en betrouwbaar

Kenmerken van de Ergobaby Babydraagzak Original Natural Linen specifiek:

 • Oorspronkelijk model
 • Meeste kleuren
 • Budgetvriendelijk
 • Katoen
 • 660 g

De Hawaïaanse modestyliste en mama Karin Frost is de vrouw achter Ergobaby. Zij verlangde naar een methode om haar baby zo vaak mogelijk en op een comfortabele manier zo dicht mogelijk bij haar te hebben. In 2003 kwam de eerste Babydraagzak Ergobaby tot stand. De draagzakken van Ergobaby combineren het ergonomische comfort van een draagdoek met het gebruiksgemak van een draagzak.

Ergobaby maakt comfortabele, multifunctionele, langdurige, ergonomische, gebruiksvriendelijke, veilige en betrouwbare draagsystemen. De Babydraagzakken Ergobaby worden wereldwijd dan ook aanbevolen door kinderartsen, vroedvrouwen, verplegers, osteopaten en kinesitherapeuten. Ze zijn bovendien beloond met talloze prijzen en erkenningen. Zo werd de Babydraagzak Ergobaby het Baby Product van het Jaar 2011.

De draagzakken van Ergobaby zijn makkelijk om aan te doen zonder hulp. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe. In deze filmpjes zie je hoe je de draagzak aandoet op je buik, je heup en je rug, en hoe je het verkleinkussentje gebruikt. In het begin lijkt het misschien wat moeilijk, maar binnen de kortste keren doe jij van klik, klik, klik en weg ben je. Beloofd!

Naast deze Ergobaby Babydraagzak Original Natural Linen kun je bij ons terecht voor de hele collectie van Ergobaby.

Over Ergobaby:

Een Ergobaby Draagzak plaatst de baby in de natuurlijke en ergonomische kikkerhouding, van 3,2 tot 20 kg. De dikke, zachte heup- en schouderriemen verdelen het gewicht van de baby over de schouders en heupen van de drager. Draag je baby zonder hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn. Draag je baby op de buik, de heup en de rug.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen