Speelgoed

Kinderen spelen de hele dag

Kinderen moeten kunnen spelen. Dat is belangrijk voor hun totale ontwikkeling en daar groeien ze van. Dat begint al heel vroeg in het eerste jaar. Het betasten van dingen, kijken hoe iets beweegt, wat er gebeurt. En later leren ze omgaan met de dingen door te kijken hoe iets werkt en wat je ermee kunt. Kinderen leren van alles wat hun aangeboden wordt en speelgoed is een uitstekende en veilige manier om een kind om te leren gaan met de wereld om zich heen.

Uitdagingen voor peuters

Kinderen zijn de hele dag in touw en hebben steeds nieuwe uitdagingen nodig, want ze leren snel en out of the box. Daarom moet je ze actief houden en speelgoed aanbieden. Steeds weer andere dingen om te ontdekken. Nieuwe dingen die hun creativiteit prikkelt en hun behoefte aan kennis en activiteit bevredigt.

Verschillende soorten ontwikkeling

Speelgoed houdt een kind actief en alert. En het is belangrijk om ze steeds iets nieuws aan te bieden waar ze van kunnen leren en zich nog verder ontwikkelen. Speelgoed heeft een aantal functies voor de ontwikkeling op diverse gebieden, motorisch, emotioneel, sociaal en intellectueel.

Diversiteit aan speelgoed

Voor al deze gebieden kun je activiteiten speelgoed kopen. Bijvoorbeeld voor de grove motoriek fietsjes en driewielers. Of blokken voor de fijnere motoriek. En voor de kleine moedertjes heb je poppendraagzakjes, want veel meisjes zien dat hun moeder of andere vrouwen doen met hun baby's. Voor de intellectuele ontwikkeling kun je uitdagende spellen kopen die je kind leren na te denken en te ontdekken. Voor de sociale ontwikkeling heb je weer ander speelgoed dat kinderen goed leert om met andere kinderen samen iets te doen of ontdekken hoe ze moeten omgaan met winnen en verliezen.

Lees meer