Meer geborgenheid voor je kleintje: draagzak of draagdoek?

  • Geplaatst op
  • Door LittleCool
Meer geborgenheid voor je kleintje: draagzak of draagdoek?

Draagzakken of draagdoeken. Wat past het beste bij jou? Wat is het verschil?
Bij LittleCool hebben wij draagdoeken en draagzakken en zelfs T`shirt 2 in 1 .
Er zit vast wel een draagdoek of draagzak bij die goed bij jou past.

De wereld is groot, veel en veel groter dan de buidel van Mama Kangoeroe. Maar Kleine Kangoeroe blijft liever dicht bij mama. Dat is veiliger, warmer. Wat kleine kangoeroe wil, veiligheid en warmte, geldt ook voor jouw baby!

Het gebruik van een draagdoek/draagzak kan dit geven! Voordelen van een draagdoek of draagzak voor jouw en je baby? Het geeft jouw baby het veilige gevoel van de baarmoeder. Je zorgt voor huid op huid contact. En de baby hoort je hartslag en voelt je bewegingen. Daarnaast is het ook goed voor de motorische en sociaal emotionele ontwikkeling van je baby. En jij? Jij hebt je handen vrij, zo kun je nog van alles doen.

Draagdoek: het gemak

Een draagdoek knoop je om, zit goed om jou en je kindje en past daarom altijd. Er zijn 2 varianten: van rekbaar doek of geweven doek.

Een rekbare draagdoek is vaak van tricot. Je knoopt hem eerst om en zet vervolgens je kind erin. Dat knopen moet strak, zodat de doek met je kind erin niet uitzakt. Deze wordt gebruikt als buikdrager en is geschikt voor baby's tot 9 à 10 kg. Bij LittleCool.com hebben wij b.v : Bykay de moderne tricot draagdoeken van ByKay zijn gemaakt van 100% veilig en babyvriendelijk katoen. Daarnaast zijn de draagdoeken Oeko-Tex-100 gecertificeerd.

Een geweven draagdoek rekt alleen diagonaal hierdoor geeft deze meer steun. De geweven draagdoek is geschikt vanaf de geboorte tot aan de kleutertijd. De draagdoek kan gebruikt worden als buik-rug en heupdrager. Wij hebben bij LittleCool.com b.v :Babylonia comfortabele, geweven draagdoek waarmee alle draagwijzen mogelijk zijn.

Welk type draagdoek, grootte en hoe je hem het best kunt knopen, hangt onder meer af van je postuur en lengte.

Draagzak: zonder knopen

Een draagzak is voorgevormde en je hoeft deze niet te knopen. Belangrijk bij een draagzak is dat deze goed past en niet op de groei gekocht kan worden( behalve met insert). Dit ivm veiligheid van je kindje!

Er zijn draagzakken voor: Pasgeboren baby`s of voor de wat oudere baby.

Tip: Er zijn verkleiners ( insert) voor draagzakken te koop zodat je draagzak wel op de groei kunt kopen.

Voorbeelden van draagzakken bij LittleCool: 

Lumiere 6 in 1 draagzak. Deze draagzak kan op 3 manieren gebruikt worden, buik, heup en rug. De draagzak is stabiel en veilig.

Miamily eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Geen complexe systemen of lange stoffen. De draagzak is snel om te doen. 100% Nylon

Erg belangrijk! Fietsen met draagzak of draagdoek : niet doen!!!

Een draagzak of draagdoek biedt helemaal geen beveiliging aan je kind bij een val.

Alle draagdoeken en draagzakken kun je hier vinden LittleCool.com.

Online Shoppen

Zoals je ziet is er veel keus bekijk het rustig, kijk rond in je omgeving en maak dan een keus. Online shoppen! Alle producten vind je in de webshop van LittleCool.com. Vandaag besteld, morgen al bij je bezorgd!