Eerste keer babyzwemmen: wat kun je verwachten?

  • Geplaatst op
Eerste keer babyzwemmen: wat kun je verwachten?

Spannend! Een eerste keer samen zwemmen met je baby...lees hier wat je kunt verwachten en wat je nodig hebt.

Spannend! De eerste keer babyzwemmen!

Eindelijk is het dan zover. Je baby gaat voor de eerste keer zwemmen. Hoe leuk is dat! Gezellig samen met je kindje zwemmen én het is ook nog eens goed voor zijn of haar ontwikkeling. Hoe je je het beste kunt voorbereiden op die eerste keer babyzwemmen, vertellen we je hier.

Een goede voorbereiding op het babyzwemmen

Wanneer je baby ouder is dan 6 weken, dan mogen jullie voor de eerste keer samen gaan zwemmen. Ga niet zomaar naar het dichtstbijzijnde zwembad, maar kies altijd voor een zwembad met speciale babyzwemlessen. Zo weet je zeker dat er altijd professionele begeleiding is.

Het is handig eerst je baby te laten wennen aan water, voordat je naar het zwembad gaat. Ga daarom samen in bad en doe spelletjes, zoals blaasspelletjes en spelen met een badspeeltje. Ook een beetje wiegen en voorzichtig laten drijven zorgen ervoor dat je baby zich steeds vertrouwder gaat voelen met het water. Het favoriete speeltje meenemen kan door ook voor zorgen!

Het is zover, de eerste keer babyzwemmen

Je baby heeft al goed geoefend thuis, dan is het tijd om naar het grote zwembad te gaan. Dit is altijd spannend voor de baby, maar zeker ook voor de moeder. Ga daarom goed voorbereid op weg. Pak de avond van te voren al een tas met alle spulletjes die je nodig hebt. En controleer deze nog voordat je naar het zwembad gaat, zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Om te voorkomen dat je baby gaat spugen tijdens het zwemmen, is het belangrijk dat je baby een uur van te voren niet eet. Neem wel een tussendoortje mee voor ná het zwemmen, want van al dat spetteren krijg je natuurlijk wel honger!

Wat moet je allemaal meenemen als je gaat zwemmen met je baby?

Met een tas vol spullen ga je richting het zwembad. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig wanneer je voor de eerste keer gaat zwemmen met je baby? In de eerste plaats natuurlijk zwemkleding en een handdoek. Daarnaast is het in sommige zwembaden verplicht om baby’s met een zwemluier aan te laten zwemmen. Check dat vooraf bij het zwembad of stop voor de zekerheid een zwemluier in je tas.

Wat is nou lekkerder voor je baby dan die warmte van het water nog even lekker vast te houden? Daarom is het goed om een badjasje of badcape mee te nemen, zodat je baby lekker warm blijft zodra jullie uit het water gaan. Snel afdrogen en lekker insmeren met babyolie of babylotion. Zo voorkom je dat het huidje teveel uitdroogt. Een schone luier aan, droge kleertjes en dan is het tijd voor het welverdiende fruithapje, koekje of flesje.

Oh ja, als moeder zijnde ben je vaak zo druk om alles perfect te regelen voor je baby dat je jezelf nog wel eens wilt vergeten. Dus zorg ervoor dat je ook voor jezelf een tas klaar hebt staan met zwemkleding, een handdoek en toiletartikelen.

Eindeloos genieten met je baby in het water!

Was je baby helemaal blij na de eerste keer babyzwemmen? Gelukkig! Dan kan je met een gerust hart regelmatig gaan zwemmen met je baby. En na die eerste keer zwemmen wordt het ook voor mama steeds minder spannend. Veel spetterplezier!

Heb je een vraag over de eerste keer babyzwemmen? Plaats hieronder je reactie!