Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon?

  • Geplaatst op
Hoe bescherm ik mijn kind tegen de zon?

Lees hier de beste tips om je kind tegen de zon te beschermen met de juiste kleding, zonnebrand en in de auto.

Ja hoor, het is eindelijk weer zomer. Zelfs in Nederland schijnt nu uitbundig de zon! En zoals altijd, trekken we dan ook gelijk met het hele gezin naar de kust om te genieten van zon, zee en het strand. Een heerlijke tijd!

Ondanks dat het zonnetje op je huid goed is om de broodnodige vitamine D aan te vullen na een hele winter binnen te hebben gezeten, moet je toch ook goed uitkijken. Je moet jezelf en zeker ook je kinderen goed beschermen tegen de zon om ervoor te zorgen dat je niet verbrand.

Algemene tips zonbescherming voor je kind

Je kent ze vast wel, maar toch kan het geen kwaad om ze nog eens te noemen: wat algemene weetjes om je kinderen te beschermen tegen de zon. En uiteraard kan je ze ook voor jezelf gebruiken.

- Blijf tussen 12:00 en 15:00 uur uit de zon. De zon is dan namelijk het sterkst.

- Kinderen tot 1 jaar laat je beter zelfs helemaal niet in de zon komen. Zet je baby dan ook altijd in de schaduw of onder een parasolletje.

- Laat je kind niet te lang in z’n blootje of badkleding in de zon lopen, maar geef hem of haar op tijd een droog shirtje aan. Heeft je kindje een hele blanke, tere huid, kijk dan eens voor UV-werende kleding. Dan weet je zeker dat het huidje goed beschermd is. 

Wat kan je nog meer doen aan zonbescherming voor je kinderen?

Tegenwoordig zijn er ook tal van producten om je kind optimaal te kunnen beschermen tegen de zon.

Voor in de auto

Ook in de auto moet je opletten dat je kind de hele tijd in de zon zit. Niet goed voor de oogjes en stiekem krijgt hij of zij dan toch ook veel UV straling op het huidje. Een zonnescherm doet dan wonderen.

Anti-zonnebrand

Een goede zonnebrandcrème hoort bij de standaard uitrusting voor een dagje strand. Kinderen bescherm je met minimaal factor 20tegen de zon. Een half uur voor je kind in de zon gaat, begin je met smeren. Daarna sowieso elke 2 uur, maar zeker als je kindje heerlijk heeft gezwommen of in het zand heeft zitten spelen. Ook al gebruik je waterproof zonnebrandcrème, dan nog gaat er een gedeelte af in het water of zand. Wil je weten of je je kindje extra moet beschermen tegen de zon? Geef hem of haar dan een UV alarm polsbandje aan. Je ziet dan gelijk of je nog een keer extra moet smeren!

Kleding

Goed als zonbescherming en het ziet er ook nog eens super schattig uit: een zonnehoedje en zonnebril. Zeker voor de allerkleinsten is het belangrijk om het hoofdje koel te houden en de oogjes goed te beschermen tegen de zon. Teveel zonlicht kan namelijk zelfs schade geven aan de ogen! Koop daarom geen speelgoedzonnebril (hoe leuk die soms ook zijn) maar een echte bril met goede UV-werende glazen die de ogen langs boven, onder en de zijkanten goed beschermt. En het zonnehoedje zorgt ervoor dat je kindje geen zonnesteek oploopt.

Met deze tips kan je dagje strand zeker niet meer stuk! Geniet goed beschermd tegen de zon samen met je kinderen van de zee en het strand. Veel plezier!