Welke kleur kies je voor de babykamer?

  • Geplaatst op
Welke kleur kies je voor de babykamer?

Hoe kies je de juiste kleur kleding voor je baby of kind? Lees hier waar je op moet letten bij het selecteren van kleuren.

Het blijft een moeilijke keuze. De kleuren uitzoeken van de kinderkamer. Welke uitstraling wil je je kinderkamer geven en welke kleuren passen daarbij? We vertellen het je in dit artikel!

Het is de eerste en waarschijnlijk ook gelijk de moeilijkste beslissing die je neemt wanneer je de kinderkamer gaat inrichten: welke kleuren kies je? Wat voor uitstraling wil je dat de babykamer of kinderkamer krijgt? Kies je voor kleuren die rust uitstralen of juist speels en vrolijk? Om te bepalen wat voor jouw kinderkamer het beste kleurschema is, leggen we in dit artikel aan je uit wat de verschillende kleuren betekenen.

Waar moet je op letten bij het verven van de kinderkamer?

Voordat je gaat beginnen met verven, is het goed om te weten waar je precies op moeten letten wanneer je de verf gaat kopen. Voor de babykamer of kinderkamer is het altijd goed om verf op waterbasis te gebruiken. Zorg dat je daarnaast de kamer goed laat luchten door ramen en deuren open te zetten. Let ook de op rest van je verfspullen, zoals middelen om je kwast mee schoon te maken. Daar kunnen namelijk ook schadelijke stoffen in zitten! Laat je dus altijd goed informeren in de verfwinkel.

Kies de kleur van de babykamer

Voor de babykamer werd er vroeger vaak gekozen voor de veilige, zachtere kleuren. Die zijn nog steeds heel mooi trouwens, dus als je daar voor kiest, helemaal prima! Maar weet je dat juist fellere kleurtje ook een heel mooi effect kunnen geven? Die hoef je niet persé voor de muren gebruiken, maar die kan je ook verwerken in de accessoires. Bijvoorbeeld in de gordijnen, lampen of schilderijtjes.

Je kan natuurlijk de trends volgen wat betreft de kleur van je babykamer. Dan waant je kindje zich bijvoorbeeld in een ‘Urban Jungle’ een combinatie van warme, dierlijke tinten en moderne, diepere kleuren (blauw-groen, diep-geel). Of de zintuigen worden geprikkeld door het kleurschema ‘Zensations’, waarbij blauw, groen, diep-rood gecombineerd worden met een touch of zilver en/of goud.

Wat betekenen de verschillende kleuren?

Je kan natuurlijk ook je eigen kleurschema kiezen voor je baby- of kinderkamer. Kleuren zijn grotendeels in twee groepen te verdelen: warme kleuren en koele kleuren.

Warme kleuren

Rood, oranje, geel en alle kleuren daar tussen, worden gezien als warme kleuren. Wanneer je één van deze kleuren ziet, krijg je gelijk een warm gevoel.Rood staat bijvoorbeeld voor energie, intimiteit en passie. Gebruik alleen niet téveel rood in een kinderkamer omdat je kind daar vaak wat druk van kan worden. Oranje is een kleur die je misschien niet snel zal kiezen, maar die je kinderkamer wel een warme uitstraling geeft, zonder te overdrijven. Het is een vriendelijke kleur, waardoor je je snel thuis voelt. Geel is de ideale kleur voor een kinderkamer. Het is vrolijk, speels, voelt warm aan én de kleur past bij jongens en meisjes.

Koele kleuren

Tegenover warme kleuren, heb je natuurlijk dan ook koele kleuren. Dan heb je het over blauw, groen, paars en alle tussenliggende kleuren. Deze kleuren geven je kind een gevoel van rust, vrede en kalmte. Blauw is nog steeds dé kleur voor een stoere jongenskamer. Wil je voor je dochtertje ook een blauwe kamer? Kies dan voor de zachte pasteltinten. Ook heel mooi! Groen kom je natuurlijk veel in de natuur tegen en daarom heeft deze kleur ook eenkalmerend effect. Het is ook een actieve en vrolijke kleur, dus een ideale kleur voor een kinderkamer!

Grijstinten, aardtinten en neon

Wil je echt iets totaal anders voor je kinderkamer? Kies dan eens voor de meer neutrale grijstinten of aardtinten en spring uit de band met neonkleuren. Wanneer je deze kleuren op de juiste manier combineert, krijg je ook een onwijs leuke kinderkamer! Verwerk ze bijvoorbeeld in accessoires zoals gordijnenen vloerkleden.

Wil je meer weten over kleuren voor je kinderkamer? Laat dan hieronder een reactie achter!